همانطور که در بالا به آن اشاره شد تمامی مجله خبری دیزل کمیتههای تولید شده با این برند با پایه گاز سوز به منظور مصارف صنعتی، کشاورزی، ساخت و ساز، دریایی، تولید برق و … طراحی وارد بازار شده اند. تولید کنندگان سری ۴۰۰ این نوع موتورها معتقد هستند که تمامی آن ها به واسطه راندمان و قابلیت های منحصر به فرد و متفاوتی که دارند به آسانی می توانند به بازارهای مهندسی ماشین آلات و ساختمانی نیز وارد شوند. همان طور که می دانیم در وسایل نقلیه بزرگ مثل کامیون ها ، قطار ها ، کشتی ها و زیر دریایی ها موتور های دیزلی قلب تپنده این وسایل نقلیه بزرگ هستند. و از آن جایی که این موتور های دیزلی شباهت بسیار زیادی را به موتور های بنزینی دارند، اما یک تفاوت وجود دارد و آن هم این که موتور های دیزلی نیروی بیشتری را تولید میکنند،و هم این که مصرف کمتری دارند.
بزرگترین تجهیزات دیزلی با چرخ لاستیکی مورد استفاده در صنعت معدن ، کامیونهای خارج جاده با 2500 اسب بخار توان هستند که قادر به حمل 300 تن بار میباشند. یکی از کاربردهای این موتور ها تولید برق برای به حرکت درآوردن زیر دریایی هایی غیر هسته ای و همچنین کشتی های تجاری در صنعت دریانوردی می باشد. این موتور ها در زیر دریایی ها به قدری قدرتمند هستند که قادر به کار کردن حتی در عمق های بسیار زیاد و در حدود 3 هزار کیلومتر نیز می باشند. موتور دیزلی مقاوم است و طول عمر بالایی دارد، از سوی دیگر، هزینههای نگهداری از این موتور نیز پایین میباشد. موتور برق دیزلی عمدتاً دارای ۴ مدل است که این مدلها شامل موارد زیر میشوند. شرکت دایملر-موتور، بهاختصار د-ام-گ شرکت خودروسازی آلمانی بود، که در سال ۱۸۹۰ توسط گوتلیب دایملر و ویلهلم مایباخ تاسیس شد.
موتور تک دیزل موتور سازان تبریز | پرکینز تبریز
برای خرید قطعات موتور دیزل به صفحه قطعات یدکی موتور دیزل مراجعه کنید. دلیل نامگذاری موتور دیزل 4 زمانه این است که هر 4 عملی که در بالا توضیح دادیم را در مراحل جداگانه انجام میدهد. در صنعت کشتیرانی هم موتورهای کشتیهای تجاری عمدتاً از موتورهای بسیار بزرگ دیزلی استفاده میشود. تسمه تایم یا زنجیر تایمینگ در سیستم مکانیزم سوپاپ قرار داده شده است. تسمه تایم یا زنجیر تایمینگ برای اتصال میل لنگ و چرخش میل بادامک با یک زاویه خاص است که در جلوی موتور قرار دارد.
نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید این است که نمیتوان به صورت قطعی ادعا کرد که موتور بنزینی بهتر است یا موتور دیزلی؛ بنابراین بهتر است در هنگام انتخاب یک دستگاه، به نوع و حجم کار، موقعیت مکانی، سرعت و… به طور مثال هیچوقت برای مناطق سردسیر از موتورهای دیزلی استفاده نکنید زیرا راندمان کاری آن در هوای سرد پایین میآید. موتورهای بنزینی عموماً دارای سرعت خیلی بیشتری نسبت به موتورهای دیزلی هستند.
- همان گونه که اشاره شد، موتور تک دیزلی برای انجام امور مختلف که نیاز به قدرت زیادی دارند، گزینه بسیار مناسبی است.
- پیستون از نقطه مرگ پایین به طرف بالا (تا نقطه مرگ بالا) حرکت میکند و در حالیکه هر دو سوپاپ بستهاند (سوپاپ هوا و سوپاپ تخلیه) هوای داخل سیلندر متراکم میگردد و نسبت تراکم به ۱۵ تا ۲۰ برابر میرسد.
- در سال 1892 “رولف دیزل” جوان آلمانی موتوری را اختراع کرد که پایه انواع موتور دیزل امروزی است.
- یکی از بیشترین و مهمترین کاربرد های موتور های دیزلی در این بخش می باشد.
در موتورهای دو زمانه برخلاف موتورهای چهار زمانه سوپاپ هوا بر روی بدنه سیلندر و در قسمت پایین تر از سوپاپ تخلیه واقع شده است. در حقیقت باز و بسته شدن سوپاپ هوا به کمک خود پیستون صورت میپذیرد. بنابراین زمانی که پیستون در نقطه مرگ پایین قرار گرفته باشد، سوپاپ تخلیه بسته شده و مانعی در مقابل سوپاپ هوا وجود نخواهد داشت. این مسئله منجر به حرکت پیستون به سمت بالا میشود و وقتی که به یک سوم بالایی سیلندر برسد، سوپاپ هوا را میبندد.
کاربرد موتور دیزل در صنایع غذایی