همچنین نمی توان از قیمت های بسیار مناسب و استاندارد این سیستم در بازارهای مختلف نیز چشم پوشی کرد. با شناختن تفاوتهای هر دو موتور میتوانید درک بهتری از نحوه استفاده و کاربرد آنها داشته باشید. خودروهایی که موتورهای دیزلی دارند میتوانند مسافت پیموده شده زیادی را نسبت به موتورهای بنزینی طی کنند.
موتورهای دیزلی شبیه به موتورهای بنزینی هستند اما تفاوتهایی نیز بین آنها وجود دارند. برخلاف موتورهای بنزینی، مرحله انفجار در موتورهای دیزلی به وسیله تراکم هوا اتفاق میافتد. در حالیکه فرایند مذکور در موتورهای بنزینی توسط شمع رخ میدهد. پس با توجه به آن چه که گفتیم موتورهای دیزلی بدون شمع هستند و این موضوع یک مزیت مهم در استفاده از آنها محسوب میشود. به بیانی ساده و صریح در این موتورها پیش از هرچیز هوا به سیلندر وارد میشود. هوای وارد شده به کمک پیستون هوا در سیلندر به شدت متراکم خواهد شد.
موتور تک کوپ دیزلی مدل KD186FAE | با توان ۱۰ اسب بخار
سپس عامل سوم یعنی ماده سوختنی به گرما و اکسیژن افزوده میشود که در نتیجه آن سوخت شعلهور میشود. کلمه دیزل نام یک مخترع و مهندس آلمانی به نام رودلف دیزل است که در سال ۱۸۹۲ پس از چهارده سال کار شبانهروزی، نوع خاصی از موتورهای درونسوز را به ثبت رساند، به احترام این مخترع اینگونه موتورها را موتورهای دیزل مینامند. درست است که کارتر روغن شاید به عنوان ظرفی برای روغن موتور استفاده شود، اما این جزء نیز نمی تواند بی دقت ساخته شود. به طور کلی این قطعات از ورق های فلزی نازک هستند، اما در برخی از خودروها با مواد فلزی ضخیم ساخته می شوند. همان طوری که گفته شد، سیستم خنک کننده همچنین برای خنک کردن روغن نیز استفاده می شود.
- همه ماشین های بتن ریزی، ماشین آلات حفاری، غلتکها، ترنچرها و با موتور دیزل کار میکنند.
- سری 1200 موتورهای پرکینز با سختگیرانه ترین استانداردهای آلایندگی هوا IIIB / Tier 4 Interim و با مصرف سوخت پایین تر و بهینه تر و با توان 225 کیلووات (300 اسب بخار) در بازار به فروش رسید.
- انواع موتور دیزلی که برای بسیاری از تجهیزات ساختمانی و صنعتی بسته میشود، مجهز به هندل هستند که با کشیدن نخ هندل باعث به گردش در آمدن میللنگ و در نتیجه حرکت پیستون داخل سیلندر میشود.
- با شناختن تفاوتهای هر دو موتور میتوانید درک بهتری از نحوه استفاده و کاربرد آنها داشته باشید.
راندمان حرارتی مجله خبری دیزل کمیتههای دیزلی به دلیل نسبت تراکم بالای آنها بیشتر از سایر موتورهاست. از طرف دیگر تجهیزات جرقه زنی و اشتعال در موتورهای دیزلی مثل موتورهای بنزینی وجود ندارند. بعلاوه موتورهای دیزلی گازهای آلودهی کمتری از خور پخش میکنند. موتور دیزل نوعی موتور احتراق فشرده یا درون سوز است که در سال 1892 توسط رولف دیزل اختراع شد. یک موضوع مهم در ارتباط با موتورهای دیزلی این است که به دلیل قدرت بالا، همچنان در صنعت امروز پابهپای موتورهای جدید در صحنه رقابت حضور دارند.
تفاوت موتور دیزل و بنزینی
سوخت در موتور دیزل، بهجای منبع مجزای انرژی احتراقی (مانند شمع موتور)، با در معرض فشار و دمای ناگهانی گاز فشرده شدهای هوای اکسیژن (معمولا هوای اتمسفری) ناگهانی مشتعل میشود. این فرآیند به افتخار رودولف دیزل که آنرا در سال 1982 ابداع نمود، چرخه دیزل نامیده شده است. در این مرحله پیستون از بالا به پایینترین نقطه داخل سیلندر حرکت میکند که به آن نقطه پایین مرگ میگویند. سپس با ورود هوا به داخل سیلندر، سوپاپ هوا نیز بسته شده و هیچ منفی برای خروج هوا وجود نخواهد داشت. در واقع واژه «دیزل» از نام رودولف دیزل مخترع نامدار آلمانی برگرفته شده است که ایده ساخت نوعی پیشرانه در سال 1986 در ذهنش شکل گرفت و توانست به این ایده در سال 1982 جامه عمل بپوشاند. در واقع او موفق به ساخت موتوری شد که امروزه به نام او یعنی دیزل معروف است.