
بروزرسانی: 25 خرداد 1404
سیستم سوخت رسانی موتور دیزل ماه نیرو | dieselcommittee
در همین حال مجله خبری دیزل کمیته تخلیه نیز بازمی گردد و گازهای حاصل از احتراق بوسیله هوای تازه از سیلندر خارج می گردند. در موتور هایی با پاشش غیر مستقیم سوخت رو در یک محفظه که به محفظه احتراق اولیه معروف میباشد پاشیده میشود.(این محفظه در سر سیلندر قرار دارد که در امتداد آن محفظه اصلی قرار دارد). در حین مرحله تراکم هوای داغ که متراکم شده به محفظه احتراق اولیه هدایت میشود. اما این موتورها دارای معایبی نیز هستند که از جمله آن ها می توان به بازده کمتر نسبت به موتورهای با پاشش مستقیم و نیاز به مرحله طولانی تر پیش گرمایی در زمان استارت اولیه (استارت سرد) نام برد.
- نکته مهم درباره استفاده از موتورهای دیزلی این است که حتماً باید از روغن استاندارد برای آن استفاده کرد.
- اکسیژن به وسیله ی مجرای ورودی موتور داخل محفظه سیلندر می گردد و بعداً از طریق پیستون منقبض می شود.
- در موتور دیزل، هوا به داخل موتور کشیده شده و در معرض فشرده سازی بالایی قرار می دهد.
- دیزل ژنراتور ترکیبی از یک موتور دیزلی با ژنراتور برق (اغلب یک دینام ) برای تولید انرژی الکتریکی است.
هم چنان چه در بالا نیز اشاره شد، هر چه نسبت تراکم بیشتر، توان تولیدی نیز بیشتر خواهد بود. در موتورهای چهارزمانه سوپاپ ها بالای پیستون قرار دارند، درحالی که در موتور دو زمانه، سوپاپ هوا روی بدنه سیلندر و پایین تر از سوپاپ تخلیه قرار دارد و باز و بسته شدن سوپاپ هوا، توسط خود پیستون انجام می شود. برای همین وقتی پیستون در نقطه مرگ پایین قرار دارد، مانعی جلوی سوپاپ هوا نیست، (در این حالت سوپاپ تخلیه بسته است) بنابراین هوا به اندازه کافی وارد سیلندر شده و پیستون به سمت بالا حرکت می کند. زمانی که پیستون به یک سوم بالایی سیلندر می رسد، جلوی منفذ یا سوپاپ هوا را می بندد به این ترتیب هوای داخل سیلندر متراکم می شود.
تخلیه
پیستون از نقطه مرگ پایین به طرف بالا (تا نقطه مرگ بالا) حرکت می کند و در حالیکه هر دو سوپاپ بسته اند (سوپاپ هوا و سوپاپ تخلیه) هوای داخل سیلندر متراکم می گردد و نسبت تراکم به ۱۵ تا ۲۰ برابر می رسد. فشار داخل سیلندر تا حدود ۴۰ اتمسفر بالا می رود و بر اثر این تراکم زیاد حرارت هوا داخل سیلندر به شدت افزایش یافته و به حدود ۶۰۰ درجه سانتیگراد می رسد. موتور دیزل در دو نوع مختلف دوزمانه و چهارزمانه تولید می شود که امروزه نوع دوزمانه آن خیلی کاربردی ندارد. در فاز دوم، سوپاپ ها بسته می شوند و پیستون به سمت بالا حرکت می کند تا سوخت را در داخل محفظه احتراق فشرده کند. در موتورهای دیزلی فشارهایی که در این مرحله به وجود می آید بیشتر از فشارهای موتورهای جرقه زن است.
موتور تک بنزینی 16 اسب هواسدان
۵٫موتورهای دیزلی می توانند بیش از ۴۵٪ از انرژی سوخت را به انرژی مکانیکی تبدیل کنند. بزرگترین موتور دیزل در سال ۲۰۰۶ عرضه شده است که یک دیزل دریایی به نام Wärtsilä-Sulzer RTA96-C است که توان خروجی ۸۴٫۴۲ مگا وات برق معادل ۱۱۳٫۲۱۰ اسب بخار را با سرعت ۱۰۲ دور در دقیقه تولید می کند. دمای بالای هوا در سیلندر که فشرده سازی مکانیکی نام دارد باعث شده تا موتور های دیزلی تنها با روش فشرده سازی کار کنند. موتور دیزل یک موتور احتراق داخلی است که در آن سوخت به محفظه احتراق تزریق می شود.
موتور دیزل و کاربرد در صنایع و ژنراتور ها
در واقع واژه «دیزل» از نام رودولف دیزل مخترع نامدار آلمانی برگرفته شده است که ایده ساخت نوعی پیشرانه در سال 1986 در ذهنش شکل گرفت و توانست به این ایده در سال 1982 جامه عمل بپوشاند. در واقع او موفق به ساخت موتوری شد که امروزه به نام او یعنی دیزل معروف است. البته او، خود نقشی در این نام گذاری نداشت بلکه شاگردان و دوستدارانش این نام را به احترام وی روی چنین موتورهایی گذاشتند. هرچند نمونه های امروزی با آنچه رودولف دیزل طراحی کرد خیلی متفاوت است، اما سیکل کاری این موتورها بر اساس یک چیز است که در واقع مخترع آن رودولف بوده است. حتی پیشرانه بسیاری از خودروهای دنیا نیز دیزلی است و همچنان بخش گسترده ای از تقاضای بازار به این نوع موتور اختصاص یافته است. جالب است بدانید موتور دیزلی در تانک ها هم استفاده می شوند و به دلیل قدرت بسیار زیاد می توانند تانک هایی با وزن بیش از ۴۰ تن را با سرعتی در حدود ۶۰ کیلومتر بر ساعت جابجا کنند.
http://boostercctv.ir