موتور دیزل و کاربرد در صنایع و ژنراتور ها همه چیز درباره موتورهای دیزل  دیزل پارسیا | dieselcommittee
انتشار: شهریور 28، 1403
بروزرسانی: 03 اردیبهشت 1404

موتور دیزل و کاربرد در صنایع و ژنراتور ها همه چیز درباره موتورهای دیزل دیزل پارسیا | dieselcommittee

به طور معمول خرابی پمپ فشار به دلیل آسیب رسیدن به قطعات داخلی پمپ و آلودگی سوخت به وجود می آید. به طوری که براده های حاصل از این عمل وارد مسیر سوخت می شوند و انژکتورها را خراب می کنند؛ بنابراین لازم است قبل از اینکه پمپ سوخت و انژکتور را جایگزین کنید حتماً مسیر سوخت را بررسی و تمیز کنید. اگر موتور زیاد گرم می کند، می تواند به دلایل مختلفی مانند مقدار آب کم موتور، پمپ آب به خوبی عمل نمی کند، مقدار سوخت وارد شده به سیلندرها برابر نیست، واشر سر سیلندر آب بندی نمی کند، ترموستات به درستی عمل نمی کند، رادیاتور دچار گرفتگی شده است و... برای عیب یابی این مشکل شما باید اندازه آب را تنظیم کنید، محور پمپ تنظیم و تسمه پروانه را سفت کنید و واشر سر سیلندر را تعمیر یا تعویض کنید.

  • به طور کلی، طراحان هنگام طراحی موتور دیزل، با توجه به عوامل متعدد، تصمیم گیری خود را نهایی می کنند.
  • از موتور های دیزل در زمین، هوا، دریا و حتی در زیر زمین استفاده های فراوان می شود.
  • برخی از ادوات کشاوری به واسطه انجام کارهای سنگین و سخت نیازمند موتوری قدرتمند هستند.
  • اگر موتور زیاد گرم می کند، می تواند به دلایل مختلفی مانند مقدار آب کم موتور، پمپ آب به خوبی عمل نمی کند، مقدار سوخت وارد شده به سیلندرها برابر نیست، واشر سر سیلندر آب بندی نمی کند، ترموستات به درستی عمل نمی کند، رادیاتور دچار گرفتگی شده است و...

استارت جهت چرخاندن فلایویل می باشد که منبع تغذیه آن باتری می باشد. پینیون نیز با دندانه های فلایویل درگیر شده و میل لنگ را می چرخاند. همین چرخش میل لنگ منجر به حرکت پیستون ها در سیلندرها می شوند. توربو شارژرها دارای دو فن می باشند که بر روی یک محور ثابت اند. اما موتور های بنزینی اگر تنظیم موتور و اصلاح اکتانات نداشته باشند در فشار بالا دچار انفجار میشوند. در همین حین سوپاپ بعدی که سوپاپ تخلیه است گاز سوخته شده را خارج میکند و پیستون دوباره به حالت قبلی برمی گردد.

موتور بنزینی 7 اسب هواسدان

مجله خبری دیزل کمیته دیزل امروزی از ترکیب ویژگی های هر دو موتور پاشش مستقیم و احتراق تراکمی بهره می برد که هر دو ایده توسط استوارت و چارلز ریچارد بینی در 1890 ثبت شدند. تفاوت بین موتور استوارت و موتور دیزل امروزی در نیاز آن به منبعی جداگانه برای گرمایش سیلندر یک موتور سرد به منظور استارت زدن بود. در سال 1982، و تنها یک سال پیش از ثبت موتور دیزل، استوارت مدل جدیدی از موتورهای خود را ارائه نمود که به منبع گرمایشی اضافی نیاز نداشتند. برای سوزاندن یک ماده سوختی به دو عامل حرارت و اکسیژن نیاز است. اکسیژن از طریق مجاری ورودی موتور وارد محفظه سیلندر می شود و سپس بوسیله پیستون فشرده می گردد.

آشنایی با موتور دیزل و اجزای آن

در غیر این صورت جداره داخلی بارل و سطح خارجی پلانجر به سرعت خش برداشته و از قدرت تراکم پمپ میکاهد. عضو دیگری که در مدار فشار قوی به کار رفته و دارای دقت بالایی میباشد، انژکتور و سوزن آن است. بیشتر از یک قرن است که موتورهای دیزل اختراع شده اند و به جز کشور ایران و برخی دیگر از کشورهای جهان، به طور عمده از آن ها در خودروهای سنگین استفاده می شود. می توان گفت استقبال از آن ها بسیار خوب بوده است، اما موتورهای دیزلی نیز زمانی دچار ایراد می شوند. اینجاست که باید هرچه سریع تر عیب یابی موتور دیزل را آغاز کرد، زیرا در صورتی که نتوانید مشکل آن را حل کنید ممکن است خسارت های جبران ناپذیری برای شما به وجود آورد. جهت سوزاندن یک نوع ماده سوختی به دو پارامتر حرارت و اکسیژن نیاز می باشد.

نحوه کار موتور دیزلی و مقایسه آن با موتور بنزینی

باید توجه داشت که برخی موتورهای دیزلی و بعضی برندها تنها و تنها بر پایه اضطراری کار بودن طراحی و تولید شده اند و همین مهم باعث میشود تا در خرید دیزل ژنراتور نیاز به وجود مشاور جهت خرید بیش از پیش احساس گردد. موتور دیزلنیز به مانند سایر موتور دیزل های احتراق داخلی بر اساس مختلفی قابل طبقه بندی می باشد. به عنوان نمونه می توان موتور دیزل را بر اساس اندازه ی تعداد احتراق در هر دور گردش میل لنگ به موتور دیزل چهار زمانه و یا موتور دیزل دوزمانه بخش بندی نمود و یا بر اساس قدرت تولیدی که به نوع اسب بخار بیان می شود. یا بر طبق تعداد سیلندر و یا شکل قرارگیری سیلندرها که بر این اساس به دو نوع موتورهای خطی و موتورهای V یا خورجینی تقسیم بندی می کردند و ... پیشرفت اکثر موتور دیزل ها، تا پیشرفت سیستم های پیشرفته تزریق سوخت تا سال ۱۹۳۰ به دارازا کشید.

http://boostercctv.ir