
بروزرسانی: 31 فروردین 1404
موتور دیزلی چیست و چگونه کار می کند ؟ گواهیران | dieselcommittee
در همین حال سوپاپ تخلیه نیز بازمی گردد و گازهای حاصل از احتراق بوسیله هوای تازه از سیلندر خارج می گردند. موتور دیزل در هزینه سوخت صرفه جویی می کند زیرا با توجه به اینکه قیمت هر لیتر بنزین و گازوئیل در کشورهای مختلف، تقریبا نزدیک است، موتور دیزلی می تواند مسافت بیشتری را با مصرف گازوئیل به نسبت موتورهای بنزینی طی کند. مهم ترین فرق ماشین دیزلی با بنزینی در نحوه احتراق سوخت در درون موتور است. در موتور بنزینی جرقه شمع است که باعث احتراق مخلوط سوخت و هوا می شود و این جرقه توسط یک سیستم الکتریکی در درون موتور بنزینی ایجاد می شود و در زمان مناسب این جرقه زده می شود.
- این شرکت با حمایت و تجربه هلدینگ آریا اورست ماشین تاسیس و شرکت کرمان دیزل بوتیا از سهامداران عمده آن میباشد.
- بسیاری از دارندگان وسایل نقلیه به دلیل افزایش بازده سوخت ، وسایل نقلیه با سوخت دیزل را به جای مدل های بنزینی انتخاب می کنند.
- بنزین به موتور تحویل داده می شود و با هوا مخلوط می شود و سپس توسط پیستون ها فشرده می شود و از جرقه های ساخته شده از شمع ها مشتعل می شود.
- که در این صورت در موتور 2 زمانه شما مکش و تراکم را در یک سیکل و قدرت و تخلیه را در سیکل دوم و یا سیکل آخر مشاهده می کنید .
یکی از تفاوت های موتورهای دیزلی و بنزینی این است که موتورهای دیزلی با فشرده سازی هوا کار می کنند و موتورهای بنزینی با جرقه تولید شده توسط شمع، کار می کند. بدین معنا که سوخت به هنگام ورود به موتور با هوا مخلوط می شود و در درون سیلندرها فشرده می شود. سپس مخلوط سوخت و هوا مشتعل می شود و پیستون را حرکت می دهد و باعث چرخش میل لنگ می شود. سپس پیستون در سیلندر به سمت بالا می رود و گازهای حاصل از احتراق را از اگزوز خارج می کند و این چرخه مجددا تکرار می شود. طیف وسیعی از خودروها و ماشین آلات، قدرت خود را از موتور دیزلی دریافت می کنند. البته این سوخت در کامیون های سنگین موجب کندی حرکت آن در بزرگراه می شود، اما به حرکت قایق ها، اتوبوس های مدرسه، اتوبوس های شهری، قطارها، جرثقیل، ماشین آلات کشاورزی، خودروهای امدادی و ژنراتورها کمک می کند.
کشنده امپاور بهمن دیزل مجوز حمل کالاهای خطرناک را اخذ کرد
با رسیدن مجله خبری دیزل کمیته به نقطه مرگ پایین در مرحله قدرت، سوپاپ تخلیه باز می شود و به گازهای سوخته تحت فشار اولیه اجازه می دهد سیلندر را ترک کند. پس پیستون از نقطه مرگ پایین به طرف بالا حرکت می کند و تمام گازهای سوخته را بیرون از سیلندر می راند. در پایان پیستون یکبار دیگر به طرف پایین حرکت می کند و با شروع زمان تنفس چرخه جدیدی آغاز می گردد. پیشرفت بیشتر موتورهای دیزل، تا توسعه سامانه های پیشرفته تزریق سوخت در دهه ۱۹۳۰ طول کشید.
محصولات ایران خودرو دیزل
در خودروهایی که کارکرد دیزلی دارند، پیستون هوای وارد شده به محفظه احتراق را فشرده می کند و دمای ایده آل را به دست می آورد تا در هنگام ورود سوخت، منفجر شود و چرخه کامل شود. از طرفی در موتورهای بنزینی آنچه وارد محفظه احتراق می شود مخلوطی از هوا و بنزین است که با جرقه ای فعال می شود. در انتهای زمان اول مقداری سوخت روغنی (گازوئیل) به صورت پودر شده به درون هوای متراکم شده و داغ موجود در محفظه احتراق پاشیده می شود و ذرات سوخت محترق می گردد. پیستون در مسیر حرکت روبه پایین خود جلو مجاری تنفس هوای تازه را باز می کند.
موتورهای دیزلی نیازی به شمع ندارند زیرا هوای بسیار فشرده گرم شده و باعث سوختن سوخت می شود. موتور دیزل نوعی از موتورهای درون سوز است که مانند موتورهای بنزینی عمل احتراق آن در داخل سیلندر انجام میشود. تفاوت اصلی موتورهای دیزل با دیگر موتورها، استفاده از احتراق در اثر تراکم آن است. در این پیشرانه ها عمل احتراق صورت نمیگیرد بلکه در اثر تراکم بسیار بالا مخلوط سوخت و هوا بدون جرقه زدن متراکم می شوند. فرق ماشین دیزلی با بنزینی این است که خودروهای دارای موتور دیزلی معمولی، پرسروصدا و آلوده کننده محیط زیست هستند و استفاده از آنها در خودروهای بزرگ باری همچون کامیون ها که نیاز به گشتاور و شتاب بالا در مسافت های طولانی جاده ای دارند، مناسب تر است.
http://boostercctv.ir