موتور دیزلی چیست و چگونه کار می کند ؟ گواهیران | dieselcommittee
انتشار: تیر 21، 1403
بروزرسانی: 10 اردیبهشت 1404

موتور دیزلی چیست و چگونه کار می کند ؟ گواهیران | dieselcommittee

های ایرانی، اروپایی و چینی از جمله محصولات عرضه شده در جامکو صنعت می باشند. همچنین مشخصات فنی، لیست قیمت و کاربرد های انواع مختلف موتور دیزل ها را مشاهده خواهید کرد که به همراه گارانتی معتبر و ضمانت اصالت کالا در اختیار شما قرار خواهند گرفت. 8- در طول فصل سرما برای استارت موتورهای دیزلی، باید از هیتر استفاده کرد.

  • بعد از اینکه انفجار صورت گرفت، موج ناشی از انفجار، پیستون را به پایین پرتاب می کند، بدین ترتیب با پرتاب شدن پیستون به سمت پایین، میل لنگ که به انتهای آن متصل است، می چرخد و این فرایند ادامه پیدا می کند.
  • البته تنها تفاوت بین موتور های دیزلی و موتور های بنزینی دلایل مکانیکی نیست ، بلکه از لحاظ سوخت مصرفی شان نیز دارای تفاوت هستند .
  • ۱۱٫سوخت دیزل مستقیما از نفت بدست می آید اما برای تولید بنزین نیاز به تقطیر است.
  • در این حالت هوای داخل سیلندر کاملاً فشرده و متراکم می شود و درجه حرارت آن به شدت افزایش می \u200eیابد.

در همین حال سوپاپ تخلیه نیز بازمی گردد و گازهای حاصل از احتراق بوسیله هوای تازه از سیلندر خارج می گردند. در موتور هایی با پاشش غیر مستقیم سوخت رو در یک محفظه که به محفظه احتراق اولیه معروف میباشد پاشیده میشود.(این محفظه در سر سیلندر قرار دارد که در امتداد آن محفظه اصلی قرار دارد). در حین مرحله تراکم هوای داغ که متراکم شده به محفظه احتراق اولیه هدایت میشود. اما این موتورها دارای معایبی نیز هستند که از جمله آن ها می توان به بازده کمتر نسبت به موتورهای با پاشش مستقیم و نیاز به مرحله طولانی تر پیش گرمایی در زمان استارت اولیه (استارت سرد) نام برد.

مقاله پیشنهادی : هزینه گواهینامه رانندگی در سال جدید چقدر است ؟

مجله خبری دیزل کمیته از نقطه مرگ پایین به طرف بالا (تا نقطه مرگ بالا) حرکت می کند و در حالیکه هر دو سوپاپ بسته اند (سوپاپ هوا و سوپاپ تخلیه) هوای داخل سیلندر متراکم می گردد و نسبت تراکم به ۱۵ تا ۲۰ برابر می رسد. فشار داخل سیلندر تا حدود ۴۰ اتمسفر بالا می رود و بر اثر این تراکم زیاد حرارت هوا داخل سیلندر به شدت افزایش یافته و به حدود ۶۰۰ درجه سانتیگراد می رسد. موتور دیزل در دو نوع مختلف دوزمانه و چهارزمانه تولید می شود که امروزه نوع دوزمانه آن خیلی کاربردی ندارد. در فاز دوم، سوپاپ ها بسته می شوند و پیستون به سمت بالا حرکت می کند تا سوخت را در داخل محفظه احتراق فشرده کند. در موتورهای دیزلی فشارهایی که در این مرحله به وجود می آید بیشتر از فشارهای موتورهای جرقه زن است.

قطعات و اجزای موتور دیزل و وظایف انها :

درست است که کارتر روغن شاید به عنوان ظرفی برای روغن موتور استفاده شود، اما این جزء نیز نمی تواند بی دقت ساخته شود. به طور کلی این قطعات از ورق های فلزی نازک هستند، اما در برخی از خودروها با مواد فلزی ضخیم ساخته می شوند. برای این که بتوانیم صدای موتور را کاهش دهیم، از صدا خفه کن استفاده می شود.

این کار به این علت انجام می شود تا امکان خود اشتعالی مخلوط فراهم شود. در سال 1885، هربرت آکروید استوارت ، مخترع انگلیسی، به بررسی امکان استفاده از روغن پارافین که شباهت بسیاری به سوخت دیزل امروزی داشت، در موتور پرداخت. موتورهای Hot Bulb وی که توسط Richard Hornsby و پسران در سال 1981 ساخته شد، اولین موتور احتراق داخلی بود که از یک سیستم پاشش سوخت تحت فشار استفاده می کرد. این موتورها نسبت تراکم نسبتاً پایینی داشتند بنابراین دمای هوای فشرده در محفظه احتراق در انتهای مرحله تراکم، به اندازه کافی بالا نبود تا وارد مرحله احتراق گردد.

http://boostercctv.ir