موتور دیزلی دیزل WEIMA ,KAMA, KOHLER, ANTOR فروشگاه یار محمدی | dieselcommittee
انتشار: مهر 13، 1403
بروزرسانی: 03 اردیبهشت 1404

موتور دیزلی دیزل WEIMA ,KAMA, KOHLER, ANTOR فروشگاه یار محمدی | dieselcommittee

مجله خبری دیزل کمیته دیزل گونه ای موتور درون سوز است که در آن از چرخه دیزل برای ایجاد حرکت استفاده می شود. فرق اصلی آن با دیگر موتورها استفاده از احتراق در اثر تراکم است. در این گونه پیشرانه ها عمل انفجار صورت نمی گیرد، بلکه مخلوط سوخت و هوا در اثر تراکم بسیار بالا بدون جرقه زدن متراکم می شوند ودور اصلی این پیشرانه ها بر خلاف موتورهای بنزین سوز ۱۰۰ دور/دقیقه محسوب می گردند. دیزل های با سرعت بالا برای برق رسانی تراکتورها، کامیون ها، قایق های بادبانی، اتوبوس ها، خودرو ها، کمپرسورها، پمپ ها و ژنراتور ها استفاده می شود. بزرگترین موتورهای دیزل برای برق رسانی کشتی های باربری و مسافربری در سطح دریاهای آزاد استفاده می شود. این موتورهای غول آسا، دارای توان خروجی kW ، دور حدود 60 تا 100 rpm ، و ارتفاع تا 15 متر هستند.

  • سوخت موتور دیزل نسبت به بنزین فراریت کمتری دارد و گرم شدن محفظه احتراق آسان تر است؛ بنابراین سازندگان، شمع های کوچکی را نصب می کنند که این شمع ها با باتری کار می کنند تا هوای سیلندر را از قبل گرم کنند .
  • موقعی که یک موتور دیزل سرد است، مرحله کمپرس ممکن است دمای هوا را به اندازه کافی برای مشتعل کردن سوخت بالا نبرد .
  • موتور دیزلکه وزنشان سبکتر بودند و سرعت آنها نیز بالا بود در سال ۱۹۲۵ به بازار عرضه نمودند.
  • موتور دیزل در دو نوع مختلف دوزمانه و چهارزمانه تولید می شود که امروزه نوع دوزمانه آن خیلی کاربردی ندارد.

نکته ای که درباره موتورهای دیزلی وجود دارد این است که قدرت آن ها از موتورهای بنزینی بسیار بیشتر است به همین دلیل در صنایع مختلفی از این نوع موتورها استفاده می شود، به طوری که بیشتر خودروهای سنگین مانند کامیون ها، ترانزیت ها، انواع ولوو و... موتورهای دیزل برای رسیدن به قدرت و پیشرفت امروزی خود مسیر بسیار طولانی از گذشته تا به امروز طی کرده اند. برای بالا رفتن حرارت به قطعات مختلفی نیاز است که هر کدام از این قطعات موتور دیزل دارای وظیفه خاصی می باشند . به این نحو که دمای محفظه احتراق را بسیار زیاد می نمایند و پس از اینکه دما به اندازه کافی بالا رفت در این زمان ماده سوختنی را به هوا تزریق می کنند. موتورهای بنزینی هوا و سوخت را قبل از ورود به داخل سیلندر مخلوط میکند که معمولا از کاربراتور استفاده میکنند اما موتورهای دیزل سوخت را مستقیم به داخل سیلندر می پاشند و گاها از ترزیق سوخت مستقیم استفاده میکنند.

محدودیت ورودی هوا به دیزل

انواع موتور دیزلی که برای بسیاری از تجهیزات ساختمانی و صنعتی بسته می شود، مجهز به هندل هستند که با کشیدن نخ هندل باعث به گردش در آمدن میل لنگ و در نتیجه حرکت پیستون داخل سیلندر می شود. اما در خودروها و ماشین های سنگین برای روشن کردن این موتورها از استارت استفاده می شود. موتور تک بنزینی 16 اسب هواسدان با توجه نوع کیفیت قطعات استفاده شده یکی از با دوام ترین موتور تک های بنزینی میباشد. این موتور با استفاده از اجناس مرغوبی چون کاربراتور و سیستم برق رسانی منحصر به فرد خود بسیار راحت روشن میشود و مصرف سوخت پایینی نسبت به موتورهای هم کلاس خود دارد. سیستم خنک کننده موتور هوا و روغن می باشد و سیلندر این موتور طوری طراحی شده که در تولید حداکثر قدرت موتور دمای آن کنترل شده و نوع رینگ و پیستون از نوع DY میباشد که دوام و طول عمر بسیار بالای برای این موتور به ارمغان می آورد.

موتور دیزلی چیست و چگونه کار می کند؟

امروزه بیشترین ژنراتورهای دنیا که مصارف غیر خانگی دارند متکی به موتوهای دیزل هستند. قدرت این موتورها در حجم مشابه با ژنراتورهای گازی بسیار بیشتر است. سوخت ارزان تر با چگالی انرژی بالاتر در مقایسه با بنزین و از طرف دیگر این سوخت سنگین تر و روغنی تر از بنزین است که نقطه جوش آن کمی بیشتر از آب است.

بالا آمدن پیستون و فشرده کردن هوا که گرمای بسیار زیادی را ایجاد می کند. در سال ۱۸۹۳ اولین موتور دیزل توسط رودولف دیزل ساخته شد و در سال ۱۸۹۵ در آمریکا ثبت اختراع شد. البته امروزه برای زیر دریایی های فوق پیشرفته از موتورهای هسته ای و درونسوز و یا موتور های عظیم برقی استفاده می شود که در این صورت نویز را تا حد بسیار زیادی از بین برده و دشمنان متوجه حضور زیر دریایی ها نمی شود . همچنین آلایندگی تولید شده بنزین نسبت به سوخت گازوئیل به شدت بیشتر بوده و از این جهت سوخت بنزینی را کثیف تر از گازوئیلی می شناسند .

http://boostercctv.ir