
بروزرسانی: 03 اردیبهشت 1404
ماشین های فروشی با سوخت دیزل تهران | dieselcommittee
موتور دیزل، گونه ای موتور درون سوز است که در آن از چرخه دیزل برای ایجاد حرکت استفاده می شود. در این گونه پیشرانه ها عمل انفجار صورت نمی گیرد، بلکه مخلوط سوخت و هوا در اثر تراکم بسیار بالا بدون جرقه زدن متراکم می شوند و دور اصلی این پیشرانه ها بر خلاف موتورهای بنزین سوز ۱۰۰۰ دور در دقیقه محسوب می گردند. این میزان با بهبود کارآمدی موتورهای دیزلی ترکیب می شود و دلیل طی کردن مسافت بهتر موتورهای دیزلی نسبت به موتورهای بنزینی را توصیف می کند.
- هر چند تجربه نشان داده است که موتورهاي ديزلي به نسبت موتورهاي بنزيني مقاوم تر ساخته مي شوند و دير به ديرتر دچار خرابي مي شوند.
- مسیر لوله ها به تانک و همچنین مسیر از تانک سوخت به پمپ سه گوش را نیز بررسی کنید ، پمپ سوخت خود را باز کرده و امتحان کنید که به اندازه کافی قدرت مکش داشته باشد.
- فراموش نکنید که می توانید علاوه بر خواندن مطالبی مانند این مقاله، از مشورت کارشناسان در این زمینه نیز استفاده مفید داشته باشید.
- این موتور از اصول احتراق چهار زمانه معروف به "چرخه اتو" استفاده می کرد و اکنون به یکی از موتورهای پرکاربرد در خودروهای امروزی تبدیل شده است.
ديگر تنها مجله خبری دیزل کمیته بنزيني، بهترين گزينه براي خودروهاي سواري نيست و با پيشرفت هايي که در موتور ديزلي انجام شده است، خودروهاي ديزلي خصوصا براي شاسي بلند و پيکاپ ها رقيبي جدي براي خودروهاي بنزيني براي رانندگي درون شهري هستند. دانستن فرق ماشين ديزلي با بنزيني به شما براي انتخاب مناسب ترين خودرو براي خريدي موفق، کمک مي کند. همچنین همیشه حجم ورودی هوا در موتورهای دیزلی ثابت است و تنها از طریق یک دریچه وارد می شود و این در حالی است که در خودروهایی که با بنزین کار می کنند، با توجه به وضعیت گاز، حجم هوایی که وارد سیلندر می شود، متفاوت است. از نقاط قوت موتورهای دیزلی این است که از آنجایی که سوخت در داخل سیلندرها می سوزد، احتراقی که در درون ایجاد می شود، انرژی کمتری صرف می کند. همچنین همه ی این فعل و انفعالات در یک محل اتفاق میفتد و نتیجه هم به صرفه تر است و هم انرژی بیشتری تولید می کند.
آینده ماژولار بودن موتورهای بنزینی و دیزلی از نظر مکانیکی
مراقبت از وضعیت شمع ها و بررسی برای تعویض و نگهداری فیلتر بنزین، عنصری حیاتی به دلیل ناخالصی ها است که در موتورهای بنزینی حائز اهمیت می باشد. در موتورهای بنزینی، ضروری است که شمع ها به صورت دوره ای بررسی شوند و فیلرگیری آن جهت تنظیم دهانه شمع چک شود تا اطمینان حاصل شود که جرقه ای که موتور را روشن می کند به درستی انجام می شود. در موتورهای دیزلی ، فشرده سازی هوا حدود 25 برابر شدیدتر از موتور بنزینی صورت گرفته و بعد با ورود سوخت، به خاطر دمای خیلی بالای سیلندر که از فشرده سازی هوا ناشی شده است، انفجار صورت می گیرد. اگر بخواهیم انرژی بیشتری را از مخلوط هوا و سوخت بگیریم، نسبت تراکم بالا مطلوب است زیرا منجر به راندمان حرارتی بالاتر می شود. با ذکر این موضوع متوجه می شویم که، در واقع موتورهای دیزلی بالاترین راندمان حرارتی را در بین موتورهای احتراق داخلی دارند.
معایب موتور بنزینی
با توجه به این موضوع، بحث تعمیرات و خدمات پس از فروش برای پیشرانه هایی که با بنزین کار می کنند با اختلاف زیاد از دیگر مدل های پیشرانه در ایران قوی تر است. تعداد تعمیرکارها و مکانیک هایی که می توانند موتور بنزینی را تعمیر کنند بسیار بیشتر از تعمیرکارانی است که به طور تخصصی با پیشرانه های دیزلی سروکار داشته و توان تعمیر آن را دارند. این موضوع یک چالش اصلی بر سر راه توسعه محصولات دیزلی در کلاس سواری هاست که البته با مرور زمان و با افزایش تولید حل می شود اما تا آن زمان احتمالاً خیلی ها باید به دلیل نبود تعمیرکار حرفه ای و یا مراکز تعمیراتی متخصص در مسیر بمانند. در بازار ایران شمار بسیار محدودی خودرو سواری و یا پیکاپ و ون با سیستم دیزل وجود دارد. پیکاپ فوتون تانلند و ون مکسوس ازجمله مشهورترین موتورهای دیزلی در بازار هستند که اگرچه هیچ وقت جایگاه مناسبی در بازار پیدا نکردند اما در آزمایش های شهری و جاده ای نتیجه خوبی از خود به جای گذاشتند.
یک پاسخ به “تفاوت موتورهای دیزلی و بنزینی”
بیودیزل می تواند با دیزل معمولی ترکیب شود و بدین صورت در مصرف سوخت های فسیلی صرفه جویی می کند. او بالاخره پس از 14 سال موفق شد تا پیشرانه ای اختراع کند که در زمان احتراق به جای استفاده از بنزین، از گازوئیل استفاده کند. البته سیستمی که او طراحی کرده بود، اشکالاتی همچون سر و صدای زیاد و آلودگی هوای زیاد را نیز داشت. به همین خاطر هم در ابتدا از پیشرانه های دیزلی تنها در کشتی ها، اتوبوس ها و در نهایت خودروهای بسیار بزرگ و سنگین استفاده شد. در این مقاله قصد داریم که در ابتدا به چگونگی عملکرد موتورها برای ایجاد حس بهتر نسبت به احتراق درونی بپردازیم و سپس پرده از رموز موتورهای دیزلی برداریم.
http://boostercctv.ir