
بروزرسانی: 03 اردیبهشت 1404
در این مقاله به نکات مثبت و منفی سوخت دیزل و بنزین و مقایسه آنها می پردازیم | dieselcommittee
در موتورهای احتراق داخلی، چهار فاز به صورت چرخه ای وجود دارند که عبارتند از مکش، تراکم، احتراق و تخلیه. بسیاری از دارندگان وسایل نقلیه به دلیل افزایش بازده سوخت ، وسایل نقلیه با سوخت دیزل را به جای مدل های بنزینی انتخاب می کنند. بعضی از خودروهای سواری مدل دیزلی می توانند 30 درصد مایل بیشتر از نمونه های بنزینی خود داشته باشند. اگرچه وسایل نقلیه دیزلی کارایی بیشتری دارند ، اما وقتی صحبت از قیمت گازوئیل می شود ، سوخت دیزل هزینه بالاتری نسبت به بنزین دارد. وسایل نقلیه دیزلی برخلاف رانندگی در شهر در بزرگراه بسیار خوب عمل می کنند.
- و اینگونه است که هزینه نگه داری و تمرین از این موتور را به شدت افزایش می دهد.
- او بالاخره پس از 14 سال موفق شد تا پیشرانه ای اختراع کند که در زمان احتراق به جای استفاده از بنزین، از گازوئیل استفاده کند.
- در موتور بنزینی جرقه شمع است که باعث احتراق مخلوط سوخت و هوا می شود و این جرقه توسط یک سیستم الکتریکی در درون موتور بنزینی ایجاد می شود و در زمان مناسب این جرقه زده می شود.
- ديگر فرق ماشين ديزلي با بنزيني اين است که موتورهاي ديزلي دور بالايي ندارند و به نسبت موتورهاي بنزيني، قدرت کمتري در واحد اسب بخار توليد مي کنند، بنابراين ماشين هاي اسپرت کمي وجود دارند که از موتور ديزلي استفاده کنند.
- براساس نوع دیزل ژنراتور از توان 1 کیلووات ساعت تا 2000 کلیووات ساعت میتوان از دستگاه خروجی گرفت.
موتور ديزل در هزينه سوخت صرفه جويي مي کند زيرا با توجه به اينکه قيمت هر ليتر بنزين و گازوئيل در کشورهاي مختلف، تقريبا نزديک است، موتور ديزلي مي تواند مسافت بيشتري را با مصرف گازوئيل به نسبت موتورهاي بنزيني طي کند. وسایل نقلیه دیزلی امروز بسیار تمیزتر از گذشته کار می کنند ، اما آیا دیزل تمیزتر از گاز است؟ اگرچه ماشین های دیزلی بسیار تمیزتر عمل می کنند ، اما هنوز هم میزان بیشتری از گازهای گلخانه ای از جمله اکسید نیتروژن و دوده تولید می کنند ، به خصوص در هنگام توقف کامل. مسافران شهری یا رانندگانی که از نظر زیست محیطی آگاهی بیشتری دارند ، ممکن است بخواهند به جای خرید یک مدل دیزلی ، یک ماشین برقی یا هیبریدی تمیزتر را انتخاب کنند. موتورهای دیزل سبکتری که سرعتشان نیز بالا بود در سال ۱۹۲۵ به بازار عرضه شدند. اما در سال ۱۹۳۰ موتورهای دیزل قابل اطمینان که به خوبی طراحی شده بودند و چند سیلندر و سریع نیز بودند به بازار عرضه شد.
انواع موتور های دیزلی
مثلا برای تصیمیم در مورد اینکه آیا پمپ آب بنزینی بخرید یا دیزلی، اگر حجم کار بالاست و برای کاری مداوم ، طولانی و سنگین قرار از آن استفاده شود، طبیعتا موتور دیزل گزینه صحیح است. ما می دانیم که وسایل نقلیه سبک تر مانند موتور سیکلت، اسکوتر و اتومبیل ها، معمولا از بنزین در موتورهای خود استفاده می کنند در حالی که دیزل در ماشین آلات بسیار سنگین تر مانند تراکتورها، کامیون ها و اتوبوس ها استفاده می شود. بنابراین، نوع سوخت مورد استفاده نیز نقش عمده ای در تعیین تفاوت عمده بین موتورهای بنزینی و دیزلی ایفا می کند. مثلا خودروهای مسافربری با باک سوخت 50 لیتری می تواند بیش از 1000 کیلومتر را طی کنند.
درباره جزئیات گیربکس کامیون ها بیشتر بدانید
تنها مجله خبری دیزل کمیته موجود بین این دو موتور، به شیوه بروز این انفجارها بازمی گردد. در موتور بنزینی، بعد از ترکیب شدن سوخت با هوا و فشرده شدن آن توسط پیستون، موتور به مرحله احتراق از طریق شمع ها می رسد. در زمان فشرده شدن هوا، افزایش دما رخ می دهد و سوخت به مرحله احتراق می رسد. جالب است بدانید که این موتورها برای حمل کالاهایی در مسافت های طولانی بسیار کاربردی و مهم هستند، اما برای همه افراد بهترین گزینه انتخابی نیست. اکنون زمان تغییر کرده و بهبود دید مردم نسبت به موتورهای دیزلی با سوختی بهتر و تولید کمترین صدا فرا رسیده است.
برای استفاده های روزمره ، مانند سفرهای کوتاه به محل کار یا دانشگاه، کم هزینه بودن، کاربردی بودن و سرعت بالاتر، طبیعتا موتورهای بنزینی برای شما بسیار بهتر است. موتورهای دیزلی نسبت به موتورهای بنزینی سنگین تر بوده و باعث می شود در خودروهای اسپرت این مورد نامطلوب باشد، چرا که ماشین بازان و اسپرت سواران دوست دارند حرکت های سریع و دور زدن های متفاوتی را با ماشین تجربه کنند. موتورهای دیزلی باید از جنس هایی با خواص مکانیکی بالا ساخته شوند تا در برابر فشرده سازی زیاد گازها مقاومت کنند، در نتیجه هزینه ساخت آنها معمولا بیشتر است و هزینه تمام شد خودروهای دیزلی نسبت به بنزینی می تواند قیمت بیشتری داشته باشد. موتورهای دیزلی نیز مانند موتورهای بنزینی، موتور احتراق داخلی هستند که به عنوان موتور احتراق تراکمی نیز شناخته می شود.
http://boostercctv.ir