
بروزرسانی: 24 خرداد 1404
آشنایی و شرح عملکرد موتور دیزل | dieselcommittee
همچنین این فروشگاه می تواند خدمات و قطعات موردنیاز تمامی نمایندگی ها، قطعات فروش خودروهای سنگین و رانندگان را در اسرع وقت به آن ها برساند. علت بروز این مشکل می تواند به دلایل مختلفی مانند پمپ اولیه خوب کار نمی کند، محور رگلاتور لق است، فنرهای رگلاتور شکسته اند و... برای عیب یابی این مشکل شما می توانید سوپاپ های پمپ اولیه را تعویض کنید و محور رگلاتور را با روغن روانکاوی کنید. برای عیب یابی این مشکل، یاتاقان ها با بستن پیچ سفت می شوند، رینگ ها باید تعویض شوند، کف پیستونی که دود گرفته را تمیز کنید، فشار روغن را به طور مداوم کنترل کنید و مدار روغن را سرویس کنید. اگر سوپاپ سفت شده باشد با ریختن نفت می توانید این چسبندگی را از بین ببرید. دینام یا همان ژنراتور یکی دیگر از اجزای دیزل ژنراتور است که به زبان ساده انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند.
- موتورهای دیزلی، مصرف سوخت کمی دارند و برای وسایل نقلیه سنگین مناسب هستند.
- بنابراین احتراق در داخل موتور آغاز می شود و گازهای با فشار بالا به داخل سیلندر پاشیده می شود و مطابق شکل، پیستون را به سمت پایین ( به سمت حرکت می دهد.
- در این صورت میل لنگ چرخیده و فلایویل را می چرخاند ( در این لحظه خودرو شروع به حرکت کردن می کند ) .
- از نظر هزینه نیز، طراحی این سه موتور دیزل با یکدیگر فرق دارند.
- موتور دیزل، مانند موتور بنزینی، پیستونی در داخل سیلندر دارد، اما هنگام اولین حرکت پیستون به پایین فقط هوا، و نه مخلوط هوا و سوخت، داخل سیلندر می شود.
باید بدانید که موتور دیــزل از نوع موتورهای درون سوز و احتراق داخلی هستند. ورود سوخت به داخل فضای احتراق که پر از هوای با دمای بالا و فشرده است باعث ایجاد انفجار و ضربه برگشتی به پیستون می شود. به عبارت دیگر موتور های دیزلی از سیستم جرقه زنی استفاده نمی کنند. دمای بالای و حرارت و فشار بالای هوای داخل سیلندر پس از ورود سوخت باعث احتراق می شود. موتورهای دیزل (که به موتورهای احتراق تراکمی یا CI نیز شناخته می شوند)، از جمله موتورهای احتراق داخلی هستند که در آنها، احتراق سوخت پاشیده شده در محفظه احتراق به واسطه افزایش دمای ناشی از تراکم انجام می پذیرد (تراکم آدیاباتیک یا بی در رو).
نسبت سوخت به هوا در موتور دیزل
به طور کلی موتورها انرژی گرمایی را به انرژی مکانیکی تبدیل می کنند. موتورهای احتراق داخلی کارآمدتر از موتور بخار هستند و به طور گسترده در زمینه حمل و نقل استفاده می شوند. ۹٫طول عمر یک موتور دیزلی به طور تقریبی دو برابر یک موتور بنزینی است که به دلیل طراحی قدرتمند قطعات موتور است. این سوختن و احتراق باعث انرژی زیادی می شود و موجب آن است تا پیستون به سمت پایین حرکت کند و باعث حرکت میل لنگ میشود . این فشرده سازی بالا باعث می شود که درجه حرارت هوا افزایش یابد سپس سوخت مستقیم به هوای فشرده شده در محفظه احتراق وارد می شود. در برخی از کشورها که نرخ مالیات بر سوخت دیزل نسبت به بنزین ارزان تر، وسایل نقلیه دیزلی بسیار محبوب تر هستند.
موتور دیزل چیست ؟
بنابراین پمپ اولیه در مدار فشار ضعیف این وظیفه را به عهده دارد که سوخت را از باک گرفته و با فشار گفته شده به فیلتر رسانده و پس از عمل فیلتراسیون (تصفیه) آن را به کانال مشترک پمپ انژکتور برساند. هدف از به كارگيري سيستم سوخت رساني در موتور ديزل ،انتقال سوخت از باك به موتور است تا آنجا به داخل محفظه احتراق پاشيده شود و بسوزد. کار در معدن و استخراج مواد معدنی در سراسر دنیا بستگی زیادی به انرژی دیزل برای بهره برداری از منابع طبیعی مانند ترکیبات، فلزات گران بها، سنگ آهن ، نفت، گاز، و ذغال سنگ دارد. دریل ها و بیل های دیزلی این محصولات را استخراج نموده و بار کامیون های بزرگ یا تسمه نقاله می کنند که با همان سوخت دیزل کار می کنند. در کل، دیزل 72% انرژی مورد استفاده در بخش معدن را به خود اختصاص می دهد. در صورتی که پمپ فشار دچار مشکل شده باشد، سوخت تا حد زیادی کم می شود.
سیستم های کمکی موتور دیزل: پمپ باد – پمپ هیدرولیمی – قطعات سیستم کولر – گرمکن آب موتور.
بیشتر مجله خبری دیزل کمیته موتور دیزل ، اغلب از چرخه چهار زمانه استفاده می کنند. معمولا بانک های سیلندرها به تعداد دو عدد استفاده می شوند، اما تا جایی که بار موجود بر روی میل لنگ متوازن باشد و از ارزش اضافی جلوگیری شود، هر تعداد سیلندر قابل استفاده است. اندازه قدرت موتور دیزلی به طور مستقیم متناسب با حداکثر توان خروجی ژنراتور ( دیزل ژنراتور ) می تواند کوپله شود. در تانک ها نیز از این موتور ها استفاده می شود و قدرت موتورهای دیزلی به قدری است که توانیی به حرکت درآوردن تانک های به وزن 2 هزار تن با سرعت 60 کیلومتر در ساعت را دارند. قبل از پرداختن به طراحی دیزل موتور، در مورد کارکرد آن توضیحاتی را ارائه خواهیم داد. موتورهای دیزل، طیف گسترده ای از موتورها هستند که بدون نیاز به جرقه الکتریکی می توانند ماده سوختنی را شعله ور کنند.
http://boostercctv.ir