آشنایی و شرح عملکرد موتور دیزل | dieselcommittee
انتشار: شهریور 05، 1403
بروزرسانی: 31 فروردین 1404

آشنایی و شرح عملکرد موتور دیزل | dieselcommittee

موتور دیزل گونه ای موتور درون سوز است که در آن از چرخه دیزل برای ایجاد حرکت استفاده می شود. فرق اصلی آن با دیگر موتورها استفاده از احتراق در اثر تراکم است. در این گونه پیشرانه ها عمل انفجار صورت نمی گیرد، بلکه مخلوط سوخت و هوا در اثر تراکم بسیار بالا بدون جرقه زدن متراکم می شوند ودور اصلی این پیشرانه ها بر خلاف موتورهای بنزین سوز ۱۰۰ دور/دقیقه محسوب می گردند. دیزل های با سرعت بالا برای برق رسانی تراکتورها، کامیون ها، قایق های بادبانی، اتوبوس ها، خودرو ها، کمپرسورها، پمپ ها و ژنراتور ها استفاده می شود. بزرگترین موتورهای دیزل برای برق رسانی کشتی های باربری و مسافربری در سطح دریاهای آزاد استفاده می شود. این موتورهای غول آسا، دارای توان خروجی kW ، دور حدود 60 تا 100 rpm ، و ارتفاع تا 15 متر هستند.

  • این دو قطعه با دقت بالا و بدون داشتن وسیله آبندی کننده ای مانند رینگ، فشار سوخت را تا 1000بار یا بیشتر افزایش میدهند.
  • تفاوت اصلی آن با دیگر موتورها استفاده از احتراق در اثر تراکم است.
  • این موتورها نسبت تراکم نسبتاً پایینی داشتند بنابراین دمای هوای فشرده در محفظه احتراق در انتهای مرحله تراکم، به اندازه کافی بالا نبود تا وارد مرحله احتراق گردد.
  • فشار زیاد گازهای منبسط شده (به علت احتراق) پیستون را به طرف پایین و تا نقطه مرگ پایین می راند.
  • موتور های بنزینی نیز مانند موتورها دیزلی دارای چهار بخش ( مکش و تراکم و قدرت و تخلیه ) هستنند .

نکته ای که درباره مجله خبری دیزل کمیتههای دیزلی وجود دارد این است که قدرت آن ها از موتورهای بنزینی بسیار بیشتر است به همین دلیل در صنایع مختلفی از این نوع موتورها استفاده می شود، به طوری که بیشتر خودروهای سنگین مانند کامیون ها، ترانزیت ها، انواع ولوو و... موتورهای دیزل برای رسیدن به قدرت و پیشرفت امروزی خود مسیر بسیار طولانی از گذشته تا به امروز طی کرده اند. برای بالا رفتن حرارت به قطعات مختلفی نیاز است که هر کدام از این قطعات موتور دیزل دارای وظیفه خاصی می باشند . به این نحو که دمای محفظه احتراق را بسیار زیاد می نمایند و پس از اینکه دما به اندازه کافی بالا رفت در این زمان ماده سوختنی را به هوا تزریق می کنند. موتورهای بنزینی هوا و سوخت را قبل از ورود به داخل سیلندر مخلوط میکند که معمولا از کاربراتور استفاده میکنند اما موتورهای دیزل سوخت را مستقیم به داخل سیلندر می پاشند و گاها از ترزیق سوخت مستقیم استفاده میکنند.

موتور دیزلی

امروزه بیشترین ژنراتورهای دنیا که مصارف غیر خانگی دارند متکی به موتوهای دیزل هستند. قدرت این موتورها در حجم مشابه با ژنراتورهای گازی بسیار بیشتر است. سوخت ارزان تر با چگالی انرژی بالاتر در مقایسه با بنزین و از طرف دیگر این سوخت سنگین تر و روغنی تر از بنزین است که نقطه جوش آن کمی بیشتر از آب است.

ژنراتور گازی چیست و چگونه کار می کند ؟ (همراه عکس قطعات)

کامیون داران و اشخاصی که با این ماشین ها سر و کار دارند باید قسمت های اصلی موتور دیزل را بشناسند و با عملکرد آنها آشنا باشند تا در مواقع اضطراری بدانند که چه کاری انجام دهند. ۸٫فقدان یک سیستم الکتریکی جرقه زنی باعث کاهش بار پارازیتی روی موتور می شود ، زیرا موتور لازم نیست برای احتراق سوخت برق تولید کند. ۱٫سوخت دیزل دارای تراکم انرژی بیشتری است و حجم سوخت کمتری برای انجام یک مقدار مشخص از کار لازم است . دیزل ژنراتور، یکی از اعضای مجموعه مولد برق است که در تعداد بیشماری از موسسات صنعتی و تجاری مورد استفاده قرار می گیرد. از این موتور ها در بخش دریای بسیار استفاده های گوناگونی شه به طوری که موتور های زیر دریایی های غیر هسته ای عمدتا از دیزل ساخته شده و می تواند در عمل 3000 متری با فشار بسیار زیاد و با جریانات بسیار قوی نیز حرکت کرده و تولید قدرت کند .

سیستم سوخت رسانی در موتور دیزل به این ترتیب عمل می کند که ابتدا گازوییل از باک توسط پمپ برقی گرفته شده و پس از عبور از فیلتر وارد پمپ فشار بالا می شود. این پمپ که نیروی خود را ازمیل سوپاپ می گیرد فشار سوخت را بسیار بالا می برد و به درون ریل سوخت-رسانی فشرده می کند. این ریل مشترک بین تمام سیلندرها است و تمام انژکتورها به این ریل انشعاب دارند. انژکتورها مکانیکی- الکترومغناطیسی بوده و به فرمان واحد کنترل موتور عمل می کنند. واحد کنترل موتور اطلاعات مورد نیاز خود را با استفاده از حسگرهای مختلف دریافت کرده و ابزاهای مختلفی از جمله انژکتور را کنترل می کند .

http://boostercctv.ir